Köz Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet patlıcan,
- 2-3 adet kırmızı biber,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- Çay kaşığının ucu ile karabiber,
- Tuz,
- Limon suyu.
Köz Patlıcan Salatası Yapılışı
Patlıcanları ve biberleri tava da ya da fırında ara ara çevirerek közleyelim ve soğumaya bırakalım.
Sonra kabuklarını soyup istediğimiz irilikte doğrayalım ve servis kabına alalım.
Üzerine zeytin yağını, karabiberi ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Son olarak limon suyunu ilave edip karıştıralım.
Köz Patlıcan salatamız servise hazır.
Öğle ve akşam yemeklerinde ana öğün yerine geçecek bir salata tarifi.
Patlıcan çok yararlı bir sebze illa tencere yemeği olursa doyurur diye bir şart yok.
Yanında salata ve ayranla hem diyet hem de doyurucu bir lezzet olabilir.
Bu güzel Köz Patlıcan Salatası Tarifi‘ni bizimle paylaşan Huzurlu Mutfak’a çok teşekkür ederiz.
Közde Patlıcan Salatası Tarifi
4/
5
Oleh
greenart