Kolay Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg taze patates,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
- 1 tatlı kaşığı silme tuz,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı pul biber,
- 1 çay kaşığı nane.
Üzeri İçin:
- 250 gr yoğurt,
- 1-2 diş sarımsak,
- 1-2 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 yemek kaşığı tereyağı.
Kolay Patates Mantısı Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayalım.
Patatesleri tuzlu su da yaklaşık 15-20 dakika yumuşayana kadar haşlayalım ve suyunu süzelim.
Teflon tavaya sıvı yağı koyup orta ateşte ısıtalım.
Üzerine patatesleri ve baharatları ilave edip 1-2 dakika karıştırarak kavuralım.
Üzeri için; bir kaba rendelediğimiz sarımsakları ve yoğurdu koyup karıştıralım.
Patatesleri servis tabağına alalım.
Patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim.
Tereyağını eritelim.
Üzerine salçayı ilave edip 1-2 dakika kavuralım.
Hazırladığımız sosu yoğurdun üzerine gezdirerek dökelim.
Kolay Patates Mantımız servise hazır.
Tarifimiz 3-4 kişiliktir.
Bu harika Kolay Patates Mantısı Tarifi için Hasret Temel Kılıç’a teşekkür ederiz.
Kolay Patates Mantısı Tarifi
4/
5
Oleh
greenart


