Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket fırın makarna,
- 1 yemek kaşığı tuz makarna suyuna haşlarken koymak için,
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı makarna suyuna haşlarken koymak için.
Beşamel Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 2 yemek kaşığı un,
- 2 su bardağı süt,
- 1 çay kaşığı tuz.
Makarnanın İçi İçin:
- 2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir,
- 1 tutam maydanoz,
- 1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri.
Üzeri İçin:
- Dilimlenmiş veya rendelenmiş kaşar.
Fırında Makarna Yapılışı
Tencereye bol su koyalım ve kaynatalım.
Kaynayan suyun içine tuzu ve zeytin yağını koyup karıştıralım.
İçine makarnaları ilave edip 8-10 dakika haşlayalım.
Haşlanan makarnaların suyunu süzüp borcama alalım.
Beşamel sosu için; tencereye tereyağını ve unu koyalım.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralımç
Üzerine sütü ilave edip sürekli karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirelim.
En son tuzu ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Borcamdaki makarnaların üzerine ufalanmış beyaz peynir, bir parça küçük doğranmış kaşar peyniri ve ince ince doğranmış maydanoz serpelim.
Sonra 5-6 yemek kaşığı beşamel sos ilave edip iyice harmanlayalım ve borcama eşit şekilde yayalım.
Kalan beşamel sosun tamamını makarnaların üzerine döküp eşit şekilde yayalım.
Beşamel sosun üzerine ince dilimlenmiş veya rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayalım.
Önceden ısıtılmış 175° fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
Fırında Makarnamızı sıcak olarak servis yapın.
Bu harika Fırında Makarna Tarifi için Reyhan Ataç Hanım’a teşekkür ederiz.
Fırında Makarna Tarifi
4/
5
Oleh
greenart