Erzincan’ın yöresel lezzetlerinden biri olan Kemah Köftesi tarifini aşağıda sizler için hazırladık. Çok lezzetli ve pratik bir köfte tarifi, denemenizi tavsiye ederim.
Kemah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 kg kıyma,
- 1.5 bayat ekmek,
- 2 adet yumurta,
- 3-4 adet soğan,
- Tuz,
- Karabiber,
- Yarım demet maydanoz,
- Un,
- Sıvı yağı.
Kemah Köftesi Yapılışı
Maydanozu ince ince doğrayalım.
Soğanları rendeleyelim ve suyunu sıkalım.(suyunu kullanmıyoruz)
Bir kaba kıymayı, yumurtaları, ıslanmış sıkılmış ekmek içini, soğanları, tuzu, karabiberi, maydanozu koyalım ve iyice yoğuralım.
Köfte harcından küçük parçalar koparalım parmak şeklinde yuvarlayalım.
Daha sonra parmak şeklinde hazırladığımız köfteleri una bulayalım.
Una buladığımız Kemah Köftelerini bol sıvı yağda kızartıp, servis yapalım.
Kemah Köftesi Tarifi
4/
5
Oleh
greenart