14 Temmuz 2016 Perşembe

Fırında Parmak Kebabı Tarifi



Fırında Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates,
  • 5 adet orta boy patlıcan.
Etli Harcı İçin:
  • 500 gr kuşbaşı et,
  • 1 adet büyük soğan,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 su bardağı sıcak su.
Kızartmak İçin:
  • Sıvı yağı.
Üzeri İçin:
  • 1 adet küçük domates,
  • 1 adet büyük yeşil biber.

Fırında Parmak Kebabı Yapılışı

Etli harcı için; tencereye etleri alalım.
Etlerin üzerini hafifi geçecek şekilde su ilave edip haşlayalım.
İçine ince ince doğradığımız soğanı ve sıvı yağı ilave edip kavuralım.
Sonra salçayı ve pul biberi ilave edip kavuralım.
Son olarak sıcak suyu ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.
Patlıcanları alacalı soyup parmak şeklinde dilimleyelim.
Patlıcanları tuzlu su da 15 dakika bekletelim.
Patateslerin kabuklarını soyup patlıcanları dilimlediğimiz ebatlarda dilimleyelim.
Patlıcanları ve patatesleri sıvı yağda kızartalım.
Orta boy borcama önce resimdeki gibi patatesleri dizelim.
Patateslerin üzerine patlıcanları dizelim.
Borcamın boşta kalan orta kısmına etli harcı yerleştirelim.
Üzerini domates ve biber dilimleri ile süsleyelim.
Borcamın üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.
Önceden ısıtılmış 200 fırında 15 dakika pişirelim.
Sonra yağlı kağıdı alıp üzerindeki sebzeler kızarana kadar bekletelim.
Fırında Parmak Kebabımızı sıcak olarak servis yapın.

Benzer Yayınlar

Fırında Parmak Kebabı Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.