Fırında Çupra Tarifi İçin Malzemeler:
- Kişi sayısına göre çupra,
- 2 adet halka doğranmış soğan,
- 2 adet halka doğranmış patates,
- 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı),
- 1 adet limon,
- Tuz,
- Karabiber,
- Kırmızı toz biber,
- Tepsiyi kaplayacak kadar asma yaprağı,
- Zeytin yağı.
Fırında Çupranın Yapılışı
Fırın tepsisinin her yerine asma yapraklarını serelim.
Balıkları temizleyelim ve yıkayalım.
İçine tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi ilave edelim ve karıştıralım.
Balıkları fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine limon suyunu gezdirelim.
Aralarına halka halka doğranmış soğanları, patates dilimlerini yerleştirelim.
Sonra üzerlerinde hafif zeytin yağını gezdirelim ve önceden ısıtılmış 170° fırında 1 saate yakın pişirelim.
Fırında Çupralarımızı roka ve limon dilimleri eşliğinde servis yapalım.
Balıkları temizleyelim ve yıkayalım.
İçine tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi ilave edelim ve karıştıralım.
Balıkları fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine limon suyunu gezdirelim.
Aralarına halka halka doğranmış soğanları, patates dilimlerini yerleştirelim.
Sonra üzerlerinde hafif zeytin yağını gezdirelim ve önceden ısıtılmış 170° fırında 1 saate yakın pişirelim.
Fırında Çupralarımızı roka ve limon dilimleri eşliğinde servis yapalım.
Bu harika Fırında Çupra tarifi için Hatice Mutfakta’ya çok teşekkür ederiz.
Fırında Çupra Tarifi
4/
5
Oleh
greenart