Evde Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 litre süt (12,5 su bardağı süt),
- 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt.
Evde Yoğurt Yapılışı
Sütü tülbent ile süzüp tencereye alalım ve kaynatalım.
Kaynayan sütü karıştırarak 1-2 dakika daha kaynatalım.
Mayalanacak sütün ısısının 45 derece olması gerekir. Sütün sıcaklığını ölçerek yaparsanız tam kıvamlı bir yoğurt elde edebilirsiniz.
Ölçeriniz yoksa, süte parmağınızı batırıp 7 ye kadar sayın. Parmağınız sıcaklığa dayanıyorsa süt mayalanmaya hazır demektir.
Yoğurdun kıvamının koyu olması için sütün sıcaklığının iyi ayarlanması gerekiyor.
2 yemek kaşığı yoğurdun içine 1-2 yemek kaşığı ılıyan sütten dökelim iyice karıştıralım.
Hazırladığımız yoğurdu sütün içine dökelim ve karıştıralım.
Tencerenin kapağını kapatalım ve tencereyi kalın bir bez ile saralım.
Sütü 6 saat kadar ılık bir ortamda mayalandıralım.
Süre sonunda hazırladığımız yoğurdu buzdolabına kaldırıp dinlendirelim.
Yoğurdun mayasının ekşi olmamasına dikkat edelim. Yoksa yoğurdunuz da ekşi olur.
Bu harika Evde Yoğurt Tarifi için Duygu Temel Gördal’a teşekkür ederiz.
Evde Yoğurt Tarifi
4/
5
Oleh
greenart