Evde Sucuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tek çekilmiş dana kıyma,
- 500 gram kuzu kıyma,
- 30 gram kimyon (4 tatlı kaşığı),
- 30 gram tuz (3 tatlı kaşığı),
- 30 gram toz biber (3 tatlı kaşığı),
- 10 gram karabiber (1 tatlı kaşığı),
- 4 gram yeni bahar (yarım tatlı kaşığı),
- 1 baş sarımsak.
Evde Sucuk Yapılışı
Sarımsakları ezelim.
Bir kaba kıymaları, baharatları, sarımsakları ve tuzu koyup iyice yoğuralım.
Sonra kıyma makinesindan veya robottan geçirelim.
1 gece ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletelim.
Ertesi gün tekrar makineden geçirelim.
Daha sonra az az streçleyip buzlukta saklayabilir ya da bağırsaklara doldurulup kurutalım.
Not: Damak tadınıza göre kullanılan malzemeler arttırılıp azaltılabilir.
Bir kaba kıymaları, baharatları, sarımsakları ve tuzu koyup iyice yoğuralım.
Sonra kıyma makinesindan veya robottan geçirelim.
1 gece ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletelim.
Ertesi gün tekrar makineden geçirelim.
Daha sonra az az streçleyip buzlukta saklayabilir ya da bağırsaklara doldurulup kurutalım.
Not: Damak tadınıza göre kullanılan malzemeler arttırılıp azaltılabilir.
Bu enfes Evde Sucuk Yapımı tarifi için Gül’ün Mutfağı‘na çok teşekkür ederiz.
Evde Sucuk Tarifi
4/
5
Oleh
greenart