Ev Yapımı Çemen Tarifi İçin Malzemeler
- 7 çorba kaşığı domates salçası,
- 2 çorba kaşığı tahin,
- 2 çorba kaşığı iri kıyılmış ceviz,
- 1 diş sarımsak veya 1 silme çay kaşığı sarımsak tozu ( arttırılabilir )
- 1 silme tatlı kaşığı kuru nane,
- 1 silme tatlı kaşığı kekik,
- 1 silme çay kaşığı kimyon,
- 1 silme çay kaşığı karabiber,
- 1 silme çay kaşığı kırmızı pul biber,
- 1 silme çay kaşığı çörek otu,
- Zeytinyağı,
- Tuz.
Ev Yapımı Çemen Yapılışı
Tavaya zeytin yağını koyup, biraz ısıtalım.
Üzerine domates salçasını ilave edelim ve biraz kavuralım.
Sonra sarımsağı ezip, ilave edelim ve 2- dakika daha kavuralım.
Sonra baharatları ilave edelim ve 1-2 dakika daha karıştıralım.
Son olarak tahini, cevizi, çörek otunu ilave edip, karıştıralım ve ocaktan alalım.
Hazırladığımız çemeni uygun bir kaseye boşaltıp, ılımasını bekleyelim.
Not: Kapaklı bir kaba koyup, buzdolabında 2-3 hafta kadar saklayabilirsiniz.
Bu nefis Ev Yapımı Çemen tarifi’ni bizimle paylaşan Fatoşça Tadlar‘a çok teşekkür ederiz.
Ev Yapımı Çemen Tarifi
4/
5
Oleh
greenart