18 Temmuz 2016 Pazartesi

Dalyan Köfte Tarifi


Dalyan Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin:
  • Yarım kilo kıyma,
  • 1 adet soğan (rendelenmiş),
  • 2-3 dilim ekmek içi yada 3 kaşık galeta unu,
  • 1 adet yumurtanın sarısı içine (akı üzerine sürülecek),
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kimyon,
  • Kırmızı toz biber.
İçi İçin:
  • 2 adet haşlanmış yumurta (dilimlenmiş),
  • 1 adet haşlanmış havuç (minik minik doğranmış),
  • 1 çay bardağı bezelye.
Üzeri İçin: 
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • Yarım çay bardağı su.



Dalyan Köfte Yapılışı

Köftesi için; tüm malzemeyi iyice yoğurup 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
Köfte harcını streç film üzerine elimizle ya da merdaneyle bastırarak yayalım.
Üzerine bezelyeleri, havuçları, yumurtaları yerleştirelim.
Sonra streç film ile birlikte köfte harcını rulo şeklinde saralım ve streç filmden ayıralım.
Rulo yaptığımız köfte harcının üzerine önce yumurta akını sonra salçalı suyu sürelim.
Köftenin üzerine değmeyecek şekilde üzerini folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200° fırında 15 dakika pişirelim.
Daha sonra folyoyu çıkaralım ve köftenin üzeri kızarana kadar fırında pişirmeye devam edelim.
Köfte pişerken suyunu salacağı için arada sırada suyunu köftenin üzerinde gezdirip kurumamasını sağlayalım.
Dalyan Köftemizi dilimleyip sıcak sıcak servis yapalım.
Bu harika Dalyan Köfte tarifi için Hatice Mutfakta’ya çok teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Dalyan Köfte Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.