18 Temmuz 2016 Pazartesi

Çoban Köfte Tarifi


Çoban Köfte Tarifi İçin Malzemeler:

Köftesi İçin:
  • 250 gr orta yağlı kıyma,
  • 1 adet orta boy soğan,
  • 2 avuç galeta unu veya bayat ekmek içi,
  • 1 çay kaşığı kimyon,
  • 1 çay kaşığı kekik,
  • 1 tutam maydanoz,
  • Tuz,
  • Karabiber.
Sebze Harcı İçin:
  • 1 adet kabak,
  • 2 adet patlıcan,
  • 3-4 adet taze patates,
  • 3 adet domates,
  • 5-6 diş sarımsak,
  • 3 adet sivri biber,
  • 1 çay kaşığı nane,
  • 1 çay kaşığı kekik,
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Tuz,
  • Karabiber.



Çoban Köfte Yapılışı

Köftesi için; maydanozu ince ince kıyalım.
Soğanı rendeleyelim ve suyunu sıkalım.(suyunu kullanmıyoruz)
Bir kaba tüm malzemeyi koyalım ve iyice yoğuralım.
Hazırladığımız köfte harcından küçük parçalar koparalım ve elimizle yuvarlayalım.
Sebze harcı için; bütün sebzeleri soyalım ve küp şeklinde doğrayalım.
Tüm sebzeleri bir kaba koyalım.
Üzerine zeytin yağını, baharatları, tuzu ilave edelim ve harmanlayalım.
Sebzeleri yatay olarak fırın poşetine dolduralım ve üzerine köfteleri dizelim.
Bir kaseye salçaları koyalım ve içine az su ilave edip, sulandıralım.
Salçalı suyu fırın poşetine dökelim.
Poşetin ağzını iyice bağlayalım ve bir kaç yerinden delik açalım.
Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Dilerseniz son 10 dakika kala poşeti yırtalım ve köftelerin üzerini kızartalım.
Bu güzel Çoban Köfte tarifini bizimle paylaşan Dilek Mutfakta‘ya çok teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Çoban Köfte Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.