Cevizli Sarma Baklava Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 adet yumurta,
- 1 çay bardağı süt,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- Aldığı kadar un.
İçi İçin:
- 250 gr iri çekilmiş ceviz.
Şerbeti İçin:
- 6 su bardağı toz şeker,
- 5 su bardağı su,
- 1/2 limon suyu.
Üzeri İçin:
- 150 gr tereyağı,
- Ceviz içi.
Açmak İçin:
- Buğday nişastası.
Cevizli Sarma Baklava Yapılışı
Bir kabın içine un hariç diğer malzemeleri koyalım ve iyice karıştıralım.
Azar azar unu ilave edelim ve ele yapışmayan kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğuralım.
Hamurdan 25 adet küçük beze hazırlayıp, üzerlerini nemli bir bezle örtelim ve 15 dakika dinlendirelim.
Azar azar unu ilave edelim ve ele yapışmayan kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğuralım.
Hamurdan 25 adet küçük beze hazırlayıp, üzerlerini nemli bir bezle örtelim ve 15 dakika dinlendirelim.
Şerbeti için: tencereye toz şekeri, suyu koyalım ve 10-15 dakika kaynatalım.
İçine limon suyunu ilave edelim ve soğumaya bırakalım.
Hazırladığımız bezeleri bol nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açalım.
12 adet açılmış bezeyi üst üste koyup, yufkadan daha büyük olacak şekilde açalım.
Üzerine bol miktarda ceviz serpip, rulo şeklinde saralım.
Daha sonra 3 cm genişliğinde dilimleyip, yan çevirerek fırın tepsisine dizelim.( kalan bezlere de aynı işlemi uygulayalım)
Tavaya tereyağını koyalım ve eritelim.
Tatlıların üzerine tereyağını sürelim ve üzerlerine birer adet ceviz yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Tatlılarımızı fırından çıkarır çıkarmaz şerbeti üzerlerine dökelim.
Cevizli Sarma Baklavamız şerbeti iyice çektikten sonra, servis yapalım. Afiyet olsun.
İçine limon suyunu ilave edelim ve soğumaya bırakalım.
Hazırladığımız bezeleri bol nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açalım.
12 adet açılmış bezeyi üst üste koyup, yufkadan daha büyük olacak şekilde açalım.
Üzerine bol miktarda ceviz serpip, rulo şeklinde saralım.
Daha sonra 3 cm genişliğinde dilimleyip, yan çevirerek fırın tepsisine dizelim.( kalan bezlere de aynı işlemi uygulayalım)
Tavaya tereyağını koyalım ve eritelim.
Tatlıların üzerine tereyağını sürelim ve üzerlerine birer adet ceviz yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Tatlılarımızı fırından çıkarır çıkarmaz şerbeti üzerlerine dökelim.
Cevizli Sarma Baklavamız şerbeti iyice çektikten sonra, servis yapalım. Afiyet olsun.
Bu harika Cevizli Sarma Baklava Tarifi’ni bizimle paylaşan Pembe Tatlar‘a çok teşekkür ederiz.
Cevizli Sarma Baklava Tarifi
4/
5
Oleh
greenart