17 Temmuz 2016 Pazar

Barbunya Pilaki Tarifi


Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler:

  • yarım kg barbunya,
  • 1 havuç,
  • 1 patates,
  • 1 kuru soğan,
  • 2 domates,
  • 1 kaşık biber salçası,
  • 1 diş sarımsak,
  • zeytinyağı,
  • tuz,
  • yarım kesme şeker.
Üzeri için: 
  • 3-4 dal maydanoz.




Barbunya Pilaki Yapılışı

Barbunyalarımızı güzelce yıkadıktan sonra tencerede 5-6 dakika kadar kaynatıyoruz. Daha sonrasında ise suyunu döküyoruz.
Başka bir tencerede zeytinyağı ile birlikte soğanlarımızı kavuruyoruz.
Domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğruyoruz ve soğanlarımızın üzerine ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Sarımsağımızı ve havuçlarımızı ekliyoruz. Küp küp doğradığımız patatesleri ekliyoruz.
Domateslerimizin pişmesine yakın biber salçasını ve barbunyalarımızı ilave ediyoruz.
Son olarak ise bir bardak su ve kesme şekeri de ilave ederek pişirmeye bırakıyoruz.
Koyu telveli bir kıvam alınca pişmesi tamamdır.
Servis ederken üzerine limon ve kıyılmış maydonoz ohh misssss:)) afiyet olsun :)
Bu nefis Barbunya Pilaki Tarifini bizimle paylaşan Meryem’in Mutfağından‘a teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Barbunya Pilaki Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.