Fırında Baharatlı Yelpaze Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy patates,
- 2 diş sarımsak,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- Tuz,
- Tavuk baharatı,
- Kimyon.
Fırında Baharatlı Yelpaze Patates Yapılışı
Patateslerin kabuklarını incecik kazıyalım.
Patateslerin tabakta düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz keselim. (kestiğimiz parçaları atmıyoruz)
Sonra patatesleri ince ince dilimleyelim. ( dibine kadar kesmemeye dikkat edelim)
Daha sonra patateslerin altına kestiğimiz patates parçalarını yerleştirelim. (patateslerin fırında daha güzel açılması için)
Patates dilimlerinin aralarına minik mink tereyağı koyalım.
Geniş bir kaseye ezilmiş sarımsakları, baharatları, tuzu, zeytin yağını koyalım ve karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı fırça ile patateslerin üzerine sürelim.
Önceden ısıtılmış 210° fırında en az 50 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Patatesler pişerken tepsi içinde biriken baharatlı yağ karışımını ara ara (2-3 defa) fırçayla patateslerin üzerine sürelim.
Patateslerin tabakta düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz keselim. (kestiğimiz parçaları atmıyoruz)
Sonra patatesleri ince ince dilimleyelim. ( dibine kadar kesmemeye dikkat edelim)
Daha sonra patateslerin altına kestiğimiz patates parçalarını yerleştirelim. (patateslerin fırında daha güzel açılması için)
Patates dilimlerinin aralarına minik mink tereyağı koyalım.
Geniş bir kaseye ezilmiş sarımsakları, baharatları, tuzu, zeytin yağını koyalım ve karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı fırça ile patateslerin üzerine sürelim.
Önceden ısıtılmış 210° fırında en az 50 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Patatesler pişerken tepsi içinde biriken baharatlı yağ karışımını ara ara (2-3 defa) fırçayla patateslerin üzerine sürelim.
Bu nefis Fırında Baharatlı Yelpaze Patates tarifi için Yemek Saati‘ne teşekkür ederiz.
Fırında Baharatlı Yelpaze Patates Tarifi
4/
5
Oleh
greenart