16 Temmuz 2016 Cumartesi

Fırında Baharatlı Yelpaze Patates Tarifi



Fırında Baharatlı Yelpaze Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates,
  • 2 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • Tuz,
  • Tavuk baharatı,
  • Kimyon.

Fırında Baharatlı Yelpaze Patates Yapılışı

Patateslerin kabuklarını incecik kazıyalım.
Patateslerin tabakta düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz keselim. (kestiğimiz parçaları atmıyoruz)
Sonra patatesleri ince ince dilimleyelim. ( dibine kadar kesmemeye dikkat edelim)
Daha sonra patateslerin altına kestiğimiz patates parçalarını yerleştirelim. (patateslerin fırında daha güzel açılması için)
Patates dilimlerinin aralarına minik mink tereyağı koyalım.
Geniş bir kaseye ezilmiş sarımsakları, baharatları, tuzu, zeytin yağını koyalım ve karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı fırça ile patateslerin üzerine sürelim.
Önceden ısıtılmış 210° fırında en az 50 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Patatesler pişerken tepsi içinde  biriken baharatlı yağ karışımını ara ara  (2-3 defa) fırçayla patateslerin üzerine sürelim.
Bu nefis Fırında Baharatlı Yelpaze Patates tarifi için  Yemek Saati‘ne teşekkür ederiz.




Benzer Yayınlar

Fırında Baharatlı Yelpaze Patates Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.