Vişneli Kaymaklı İrmik Helvası Malzemeleri
125 gr. tereyağı
125 gr. margarin
2,5 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı vişne suyu
Arası için MalzemelerKaymak
125 gr. margarin
2,5 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı vişne suyu
Arası için MalzemelerKaymak
Bir tencerede yağı eritin. Tereyağı eriyince irmiği ekleyin ve altın sarısı renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin.
Ayrı bir tencerede süt, vişne suyu ve şekeri ısıtın.
Kavrulan irmiğin üzerine dökün, suyunu çektirin.
Ardından bir kasenin yarısına irmik helvasını koyun. Üzerine kaymak ilave edin ve üstünü tekrar helvayla kapatıp servis yapacağınız tabağa ters çevirin.
Sıcakken servis yapın.
Bu güzel tarifi içiin Ardanın Mutfağına teşekkür ederiz....
Vişneli Kaymaklı İrmik Helvası Tarifi
4/
5
Oleh
greenart