1 Ağustos 2016 Pazartesi

Köstebek Pasta Tarifi


Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler :

  • 4 adet oda ısısında yumurta,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1,5 su bardağı un,
  • Yarım su bardağı nişasta,
  • 4 kaşık kakao,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 1 adet muz.
Krema için:
  • 1.5 litre süt (7,5 su bardağı),
  • 9 yemek kaşığı un,
  • 7 yemek kaşığı şeker,
  • Yarım bardak antep fıstığı,
  • Hindistancevizi,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket krem şanti.



Köstebek Pasta Yapılışı

Kreması için; tencereye unu, şekeri ve sütü koyalım.
Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan kremanın içine çok az süt ile hazırladığımız krem şantiyi ve vanilyayı ilave edip çırpalım.
Sonra antep fıstığını ve hindistan cevizini ilave edip karıştıralım. (oldukça koyu kıvamlı olacak)
Pandispanyası için; oda ısısında yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp kabarana kadar çırpın.
Sıvı yağı ve sütü ekleyin.
En son un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip, 26 cm lik kalıba koyarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Fırından çıkarıp soğuttuğunuz kekin üst kısmını alıp içini oyun kenarları kalsın.
Kekin üzerine dilimlediğiniz muzları yerleştirin.
Hazırladığımız kremayı pandispanyanın ortasına dökelim.
Üzerini ufaladığınız kek parçalarıyla kaplayın.
Pastamızın üzeri kapalı olarak en az 5 – 6 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Benzer Yayınlar

Köstebek Pasta Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.