10 Ağustos 2016 Çarşamba

Düğün Çorbası Tarifi



Düğün Çorbası Malzemeleri 
Et haşlamak için Malzemeler
500 gr. kuzu gerdanı
9 su bardağı su – Haşlamak için
 
Çorba için Malzemeler3 yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı un
Tuz
6 su bardağı et suyu
 
Terbiye için Malzemeler3 yemek kaşığı süzme yoğurt
½ adet limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
 
Üzeri için Malzemeler1 yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızı biber



Eti ve 9 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ateşi kısın ve orta ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. İyice pişince, tel süzgeçte süzün, suyunu bir kapta saklayın. Etleri soğutup kemiklerini temizleyin ve küçük parçalar halinde didikleyin.
Tereyağı ve unu bir tencerede hafifçe kavurun. Eti haşladığınız sudan yaklaşık 6 bardak kadarını yavaş yavaş ekleyerek karıştırın, didilmiş etleri ekleyin.
Bir kapta, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın. çorbanın suyundan 1 kepçe alarak içine katın ve terbiyeyi ılıştırın ardından çorbanın içine sürekli karıştırarak ilave edin, tuzunu ekleyin ve bir taşım kaynatın.
Bir tavada erittiğiniz 1 çorba kaşığı tereyağına toz kırmızı biberi katın ve çorbanın üstüne gezdirerek servis edin.

Bu  güzel tarifi içiin Ardanın Mutfağına teşekkür ederiz....



Benzer Yayınlar

Düğün Çorbası Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.