18 Temmuz 2016 Pazartesi

Zeytinyağlı Taze Bamya Tarifi


Zeytinyağlı Taze Bamya Tarifi için Malzemeler

  • 300 gr taze bamya,
  • Yarım türk kahve fincanı zeytinyağı,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 4-5 diş sarımsak,
  • 3-4 adet orta boy kabukları soyulmuş domates,
  • 4-5 adet yeşil sivri biber,
  • 1 adet orta boy limon (yarısı temizlenen bamyaların üzerine diğer yarısı pişirme esnasında tencereye konulacak),
  • 1,5 çay kaşığı tuz.




Zeytinyağlı Taze Bamya Yapılışı

Bamyalarıi bir kaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim.
Bamyaların tepelerini keselim.
Yarım limon suyunu temizlenen bamyaların üzerine döküp karıştıralım. (bu işlemi yapmamızın sebebi bamyaların sarı renk almasını sağlamak ve ayrıca pişme esnasında bamyalar kendini salmaz)
İnce ince doğradığımız soğanları, sarımsakları ve tuzu tencereye alalım.
Üzerine zeytin yağını ilave edip soğanlar şeffaflaşana kadar kavuralım.
Sonra ince ince doğradığımız yeşil biberleri ilave edip 1-2 dakika daha kavuralım.
Daha sonra kabuklarını soyup küp doğradığımız domatesleri ilave edip domatesler hafif suyunu çekene kadar kavuralım.
Limonlanan bamyaları ilave edip kaşıkla karıştıralım.
Bamyaların üzerine yarım limon suyunu sıkıp karıştıralım.
Bamyalarla aynı hizada olacak şekilde sıcak su ilave edelim.
5 dakika yüksek ısıda daha sonra ocağın küçük bölümünde kısık ateşte bamyalar hafif yumuşayana kadar pişirelim.
Bamyalar hafif yumuşayınca ocağı kapatalım.
Ocak kapandıktan sonra tencerenin sıcaklığıyla bamyalar bir miktar daha yumuşayıp tam kıvamında olacaktır.
Bamyaları tencerede soğumaya bırakalım.
Zeytinyağlı Taze Bamyamızı soğuk olarak servis yapın.
Tuz, limon ve zeytinyağı miktarı arzuya bağlı arttırılabilir. Yoğun kırmızı renk yemek sevenler bir miktar domates salçası ilave edebilir.
Bu harika Zeytinyağlı Taze Bamya Tarifi için Reyhan Ataç Hanım’a teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Zeytinyağlı Taze Bamya Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.