Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler:
- 300 gram mantar,
- 1 adet tavuk göğsü,
- 1 adet büyük boy soğan,
- 1 adet kırmızı biber,
- 1 adet yeşil biber,
- 3 adet büyük boy domates,
- 3-4 yemek kaşığı Sıvıyağ,
- 1 tatlı kaşığı salça,
- Karabiber,
- pul biber,
- kekik,
- tuz.
Tavuklu Mantar Sote Yapılışı
Mantarları küçük küçük doğruyoruz.
Tavuk etlerini yıkayarak aynı şekilde doğruyoruz.
Mantarları tavaya alıp, yağsız olarak, kısık ateşte 5 dakika kavuruyoruz.
Tavuk etlerini yıkayarak aynı şekilde doğruyoruz.
Mantarları tavaya alıp, yağsız olarak, kısık ateşte 5 dakika kavuruyoruz.
İçerisine tavuk ve sıvı yağı ekleyip, 5 dakika daha kavuruyoruz.
Sonra içerisine ince kıyılmış soğanı ve biberleri de ilave ediyoruz.
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Sonra içerisine ince kıyılmış soğanı ve biberleri de ilave ediyoruz.
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Kavrulan mantarlı tavuk sotenin içerisine 1 tatlı kaşığı salça ve ince kıyılmış domatesleri ilave ediyoruz.
Karabiberi, pulbiberi, kekiği ve tuzu ilave ederek tavuk soteyi yavaş yavaş kısık ateşte pişiriyoruz.
Not: Mantarlı tavuk sote kısık ateşte pişirilince daha lezzetli olur.
Karabiberi, pulbiberi, kekiği ve tuzu ilave ederek tavuk soteyi yavaş yavaş kısık ateşte pişiriyoruz.
Not: Mantarlı tavuk sote kısık ateşte pişirilince daha lezzetli olur.
Tavuklu Mantar Sote Tarifi
4/
5
Oleh
greenart

