17 Temmuz 2016 Pazar

Tavuklu Garnitürlü Pilav Tarifi



Tavuklu Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç,
  • 1 su bardağı garnitür,
  • Yarım tavuk göğsü(haşlanmış-küçük şekilde parçalanmış),
  • 1.5 su bardağı su,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • Tuz.




Tavuklu Garnitürlü Pilav Yapılışı

Pirinci yıkayalım ve tuzlu suda 1 saat bekletip, suyunu süzelim.
Tencereye tereyağını, sıvı yağı koyalım ve tereyağını eritelim.
Üzerine pirinci, tuzu ilave edip, karıştıralım ve kısık ateşte 5 dakika kavuralım.
Sonra tavuk etlerini, garnitürü, suyu ilave edelim ve karıştıralım.
Tuzunu kontrol ederek tencerenin kapağını kapatalım ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
Tavuklu Garnitürlü Pilavımızı ocaktan alıp, 15 dakika dinlendirelim.
Bu güzel Tavuklu Garnitürlü Pilav tarifini bizimle paylaşan Lezzet Pınarından Damlalar’a çok teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Tavuklu Garnitürlü Pilav Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.