Sultan Lokumu Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 lt süt,
- 1,5 su bardağı toz şekeri,
- 2 su bardağı un,
- 100 gr margarin,
- 2 paket vanilya.
Üzeri İçin:
- 3 su bardağı hindistancevizi,
- 1 kase fındık.
Sultan Lokumu Tarifi
Tencereye vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
Kaynadıktan sonra ocağı kapatalım ve içerisine margarini ve vanilyayı ilave ederek blender ile 10 dakika kadar çırpalım.
Fırın tepsisine hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistancevizini serpiştirelim.
Hazırladığımız muhallebiyi tepsiye kaşık ile yayalım ve 1 gece dolapta bekletelim.
Kaynadıktan sonra ocağı kapatalım ve içerisine margarini ve vanilyayı ilave ederek blender ile 10 dakika kadar çırpalım.
Fırın tepsisine hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistancevizini serpiştirelim.
Hazırladığımız muhallebiyi tepsiye kaşık ile yayalım ve 1 gece dolapta bekletelim.
Daha sonra muhallebiyi 3cm X 3cm büyüklüğünde kare şeklinde keselim ve elimizde yuvarlayalım.(elimize yapışırsa hindistan cevizine bulayalım)
Yuvarladığımız lokumların üzerine birer adet fındık batıralım.
Sultan Lokumu servise hazır.
Yuvarladığımız lokumların üzerine birer adet fındık batıralım.
Sultan Lokumu servise hazır.
Bu nefis Sultan Lokumu tarifi için Pembe Tatlar’a teşekkür ederiz.
Sultan Lokumu Tarifi
4/
5
Oleh
greenart