14 Temmuz 2016 Perşembe

Püreli Karnıyarık Yapılışı



  • 4-5 adet patates,
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı,
  • Yarım çay bardağı süt (kıvamını ayarlamak için artırabilir ya da azaltabilirsiniz),
  • Tuz.
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su.
Süslemek İçin:
  • Mantar (isteğe göre).


Püreli Karnıyarık Yapılışı

Patatesleri irice doğrayıp su da haşlayalım.
Haşlanan patateslerin suyunu süzelim bir kaba alalım.
İçine tereyağını ilave edip iyice püre kıvamı olacak şekilde ezelim.
Sonra tuzunu ve sütü ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Patlıcanları ara ara soyup sapını kesmeden ortadan ikiye bölelim.
Patlıcanların her yerine zeytinyağı sürelim.
Daha sonra fırında közleyelim ya da sıvı yağda kızartalım.
İnce ince doğradığımız soğanı sıvı yağ da kavuralım.
Üzerine kıymayı ilave edip iyice pişirerek kavuralım.
İnce ince doğradığımız domatesi ve biberi ilave edip kavuralım.
Salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
Son olarak tuzunu ve baharatları ilave edip karıştıralım.
Fırında közlenen patlıcanların ortasını küçük kaşıkla oyalım.
Patlıcanların orta kısmına kıymalı harçtan doldurup düzeltelim.
Hazırladığımız püreyi sıkma torbasına dolduralım.
Püreyi karnıyarıkların üzerine şekil vererek sıkalım.
Tepsinin kenarlarına mantar dizelim.
Sosu için; bir kaseye salçayı ve suyu koyup iyice karıştıralım.
Sosu tepsiye dökelim.
Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.
Önceden ısıtılmış 180° fırında püreler kızarıncaya kadar pişirelim.
Püreli Karnıyarığımızı sıcak olarak servis yapın.

Benzer Yayınlar

Püreli Karnıyarık Yapılışı
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.