Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler:
- 4 adet yufka.
İçi İçin:
- 4 adet patates (haşlanmış rendelenmiş),
- 1 adet soğan,
- 2 çorba kaşığı tereyağı,
- 1 çay kaşığı kuru nane,
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
- Tuz.
Sosu İçin:
- 1 su bardağı sıvı yağ,
- 1 çorba kaşığı sirke,
- 3 çorba kaşığı un.
Üzeri İçin:
- Yumurtanın sarısı,
- Haşhaş.
Patatesli Çıtır Börek Yapılışı
İçi için; soğanı ince ince doğrayalım.
Küçük bir tencereye tereyağını, soğanı koyalım ve kavuralım.
İçine patatesi, tuzu, kuru naneyi, kırmızı toz biberi ilave edelim ve karıştıralım.
Küçük bir tencereye tereyağını, soğanı koyalım ve kavuralım.
İçine patatesi, tuzu, kuru naneyi, kırmızı toz biberi ilave edelim ve karıştıralım.
Sosu için; kaba sıvı yağı, unu koyalım ve iyice çırpalım.
Sonra sirkeyi ilave edelim ve çırpalım.
Tezgahın üzerine bir adet yufkayı serelim ve sostan 3-4 çorba kaşığı döküp, her yerine yayalım.(tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım)
Daha sonra yufkaları 8 eşit parçaya kesip, geniş kısımlarına patatesli harçtan koyup, sigara böreği sarar gibi saralım ve tepsiye dizelim.
Sonra üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, haşhaş serpelim.
Patatesli Çıtır Böreklerimizi 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edelim.
Sonra sirkeyi ilave edelim ve çırpalım.
Tezgahın üzerine bir adet yufkayı serelim ve sostan 3-4 çorba kaşığı döküp, her yerine yayalım.(tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım)
Daha sonra yufkaları 8 eşit parçaya kesip, geniş kısımlarına patatesli harçtan koyup, sigara böreği sarar gibi saralım ve tepsiye dizelim.
Sonra üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, haşhaş serpelim.
Patatesli Çıtır Böreklerimizi 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edelim.
Bizimle bu harika Patatesli Çıtır Börek tarifi’ni paylaşan Pembe Tatlar’a çok teşekkür ederiz.
Patatesli Çıtır Börek Tarifi
4/
5
Oleh
greenart