18 Temmuz 2016 Pazartesi

Mozzarellalı Misket Köfte Tarifi




Mozzarellalı Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfteli Harcı İçin:
  • 250-300 gr civarı kıyma,
  • 3-4 parça etimek,
  • 1 adet rendelenmiş soğan,
  • 1 tutam maydanoz,
  • Pul biber,
  • Karabiber,
  • Tuz,
  • 1 yemek kaşığı salça.
İçi İçin:
  • Mozzarella peyniri.
Kızartmak İçin:
  • Sıvı Yağı





Mozzarellalı Misket Köfte Yapılışı

Bir kaba kıymayı, ince ince kırdığımız etimeği, soğanı, baharatları, tuzu, salçayı ve ince ince doğradığımız maydanozu koyalım.
Sonra harcımızı iyice yoğuralım. (sert kıvamlı bir harç oluyor)
Harca kesinlikle yağ ilave etmiyoruz. Yağ ilave ederseniz köfte cıvık oluyor ve şekil vermesi zorlaşıyor.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
Daha sonra elimizde açıp ortasına bir top mozzarella peyniri koyalım ve yuvarlayarak kapatalım.
Hazırladığımız köfteleri sallaya sallaya sıvı yağda kızartalım.
Mozzarellalı Misket Köftelerimizi sıcak olarak servis yapın.
Bu ölçülerde 10 adet köftemiz çıkıyor.
Bu harika Mozzarellalı Misket Köfte Tarifi için Ayşe Mutfakta’ya teşekkür ederiz.



Benzer Yayınlar

Mozzarellalı Misket Köfte Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.