Kıymalı Semizotu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 demet semizotu,
- 100-150 gr kıyma,
- 2 adet orta boy kuru soğan,
- 4 adet orta boy domates,
- 2-3 diş sarımsak,
- Yarım çay bardağı sıvı yağı,
- 1 tatlı kaşığı silme tuz.
Kıymalı Semizotu Yapılışı
Semizotlarının köklerini keselim.
Bolca su ile yıkayıp suyunu süzdürelim.
Tencereye sıvı yağı, kıymayı ve tuz koyup kıyma suyunu çekene kadar kaşıkla karıştırarak kavuralım.
Üzerine ince ince doğradığımız soğanları ve sarımsaklari ilave edip soğanlar sarımsı şeffaf renk alana kadar kavurmaya devam edelim.
Sonra kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ilave edip domatesler suyunu çekene kadar kavuralım.
Daha sonra yıkanmış doğranmış semizotunu ilave edip kaşıkla karıştıralım.
Tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısık ateşe alalım.
Bu şekilde 5 dakika semizotu suyunu salana kadar tutup yemeğimizi kaşıkla tekrar karıştıralım.
Orta ateşe alıp semizotu yemeğimiz suyunu çekene kadar pişirelim.
Pişen yemeğimizi 15-20 dakika dinlendirelim.
Kıymalı Semizotu Yemeğimizi arzuya bağlı sade veya sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
Bu harika Kıymalı Semizotu Tarifi için Reyhan Ataç Hanım’a teşekkür ederiz.
Kıymalı Semizotu Tarifi
4/
5
Oleh
greenart