17 Temmuz 2016 Pazar

Kavurmalı Pilav Tarifi


Kavurmalı Pilav Tarifi İçin Malzemeler:

  • 2 su bardağı baldo pirinç,
  • 100 gr tereyağı,
  • Tuz,
  • 2,5 su bardağı kaynar su.
Kavurması İçin:
  • 500 gr dana kuşbaşı,
  • 1 adet soğan,
  • İç yağ,
  • Tuz,
  • Karabiber.



Kavurmalı Pilav Yapılışı

Pirinçleri yıkayalım.
İçine tuzu, limon suyunu, pirinçlerin üzerini geçecek şekilde ılık suyu koyup, ıslatalım.
Kavurma için; iç yağı minik minik doğrayalım.
Soğanı ince ince doğrayalım.
Tencereye iç yağı koyalım ve kısık ateşte eritelim.
İçine kuşbaşı etleri ilave edelim ve kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar kavuralım.
Daha sonra soğanı, tuzu, karabiberi ilave edelim ve pişirelim.
Pilavi için; tencereye tereyağını koyalım ve eritelim.
İçine pirinci ilave edelim ve kavuralım.
Daha sonra suyunu, tuzunu ilave edelim ve kısık ateşte pişirelim.
Servis tabağına önce pilavımızı koyalım ve yayalım.
Sonra pilavımızın üzerine kavurmamızı dökelim ve yayalım.
Kavurmalı Pilavımız, servise hazır. Afiyet olsun.
Bu nefis Kavurmalı Pilav Tarifi’ni bizimle paylaşan Kalpkurabiye’ye çok teşekkür ederiz.

Benzer Yayınlar

Kavurmalı Pilav Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.