16 Temmuz 2016 Cumartesi

Kabak Sarma Tarifi



Kabak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak,
  • 1 su bardağı sıcak su,
  • Tuz.
İçi İçin:
  • 200 gr kıyma,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 fincan ince bulgur,
  • Tuz,
  • Karabiber.
Üzeri İçin:
  • Sarımsaklı yoğurt,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 çay kaşığı tatlı pul biber.

Kabak Sarma Yapılışı

Kabakları yıkayıp uzunlamasına ince ince dilimleyelim.
Kabakların üzerine tuz serpip bu şekilde 2 saat bekletelim. Kabakların yumuşaması için.
Bir kaba kıymayı, bulguru, rende kuru soğanı, tuzu ve karabiberi koyup iyice yoğuralım.
2 saat sonunda kabakları bol su ile yıkayalım.
Kabakları düz zemine serelim.
Kabakların üzerine kıymalı harç koyup rulo şeklinde saralım.
Kabakların ek yerleri alta gelecek şekilde tencereye dizelim.
Kabakların üzerine sıvı yağı gezdirelim.
Sonra sıcak suyu ilave edip orta ateşte 25-30 dakika pişirelim.
Pişip ılıyan kabakları servis tabağına alalım.
Kabakların üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirerek dökelim.
Tavada tereyağını eritelim.
İçine pul biberi ilave edip 1 dakika kavuralım.
Kabak Sarmaların üzerine son olarak tereyağı gezdirip servis yapın.
Bu güzel Kabak Sarma Tarifi‘ni bizimle paylaşan Dilek Mutfakta‘ya çok teşekkür ederiz.


Benzer Yayınlar

Kabak Sarma Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.