Dışarıdan satın aldığımız kaymağın tadı ile tamamen aynı olmasa da kaymak bulamayanlar için hem lezzetli hem de pratik bir tarif.
Ev Yapımı Kaymak Tarifi İçin Malzemeler
- 200 ml süt kreması (1 paket ),
- 1 su bardağı süt,
- 1 yemek yemek kaşığı mısır nişastası.
Ev Yapımı Kaymak Yapılışı
Tencereye süt kremasını, sütü, mısır nişastasını koyalım ve tel çırpıcı ile karıştıralım.
Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
Sonra cam bir kaba boşaltalım.
Üzerini yüzeyine değecek şekilde streç film ile saralım ve bu şekilde oda sıcaklığında soğutalım.
Daha sonra üzerini açmadan buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakalım.
Bu nefis Ev Yapımı Kaymak tarifini bizimle paylaşan Mutfağımdan’a teşekkür ederiz.
Ev Yapımı Kaymak Tarifi
4/
5
Oleh
greenart