Adıyaman’ın yöresel lezzetlerinden biri olan etli Çiğ Köfte tarifini vermek istiyorum sizlere. Bu nefis çiğ köfteyi yedikçe daha çok yiyesiniz geleceğinden eminim. Şimdiden afiyet olsun.
Etli Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler:
- 7 çay bardağı köftelik esmer bulgur,
- 2 yemek kaşığı yoğurt,
- 300-400 gram çiğ köftelik kıyma,
- 1 kase isot,
- Yarım kase zeytinyağı,
- 1 demet maydanoz,
- 1 kase doğranmış soğan,
- 3-4 yemek kaşığı biber salçası,
- Köfte baharatı,
- 6-7 adet domates.
Etli Çiğ Köfte Yapılışı
Geniş bir kaseye isotu, zeytin yağını koyalım ve karıştıralım.
Domateslerin kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayalım.
Maydanozu ince ince doğrayalım.
Bir kaba bulguru, soğanı, salçayı, köftelik kıymayı koyalım ve eşit miktarda dağılacak şekilde yoğuralım.
Üzerine domatesleri ilave edelim ve iyice yoğuralım.
Sonra yoğurdu ilave edelim ve yoğurmaya devam edelim.
Köfte kıvama gelince isotlu zeytin yağlı karışımı, köfte baharatını ilave edelim ve yoğuralım.
Daha sonra maydanozu ilave edelim ve karıştıralım.
Etli Çiğ Köftemizi şekillendirip, servis yapalım.
Etli Çiğ Köfte Tarifi
4/
5
Oleh
greenart