Akçaabat Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gr orta yağlı kıyma,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 3 dilim orta boy ekmek dilimi,
- 5 diş sarımsak.
Akçaabat Köfte Yapılışı
Bir kaba kıymayı, tuzu, ufalanmış ekmek içini ve rendelenmiş sarımsakları koyalım.
Malzemeleri 15-20 dakika kadar iyice yoğuralım.
Kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
Önce elimizde yuvarlayıp sonrada üzerine bastırarak yassılayalım.
Tavayı sıvı yağı ile hafif yağlayıp ısıtalım.
Hazırladığımız köfteleri kısık ateşte arkalı önlü pişirelim. Köfteler pişerken kendi yağlarını bırakıyor o nedenle ayrıca yağ kullanmadım.
Akçaabat Köfteleri isterseniz fırının ızgara bölümde 200 derecede de pişirebilirsiniz.
Akçaabat Köftelerimizi pilav, salata, ekmek kızartması ve farklı garnitürlerle servis yapabilirsiniz.
Bu harika Akçaabat Köfte Tarifi için Duygu Temel Gördal’a teşekkür ederiz.
Akçaabat Köfte Tarifi
4/
5
Oleh
greenart